sâmbătă, 23 mai 2009

şi mai departe

Tudor oftă şi se apropie de pat. Luă mâna slăbită a soţiei sale şi o strânse în a sa, privi îndelung chipul ei albit şi slabit de suferinţă.
- Ce facem, ce facem, abia reuşi sa murmure el într-un final.
Ea îl privi cu ochii aprinşi de febra, o privire disperata ce cauta o izbavire care nu mai venea. Nu spuse nimic ofta uşor şi îl stranse slab, neputincioasă de mână.
Cei doi copii se ivira in pragul camerei. Fata ţinea în mână plasa de plastic şi băieţelul încerca să bage mâna în plasă, însa ea nu-l lăsa, tot trăgea de pungă în sus, împiedicându-l sa scotocească prin aceasta.
Tudor întinse cele ce cumpărase fata de la magazin pe masa din tindă. Doua pâini, câţiva crenvuşti, o conservă de pate de ficat şi la urma un corn, un croasant.
Mancară totul repede, copii mai ales înghiţind lacom şi dureros pentru gâturile lor mici. La urmă băieţelul apucă croasantul şi fugi pe batătură, însă tatăş îl aduse înapoi rupse cornul in două şi fata primi jumatate.
După aceea bărbatul puse apă într-un ibric şi făcu un ceai de tei, înmuie o bucată de paine şi o hrăni cu acestea pe femeia bolnavă. Ea înghitea greu şi mult cădea pe jos, iar când el îi dădu o bucăţică de crenvuşt nu îl primi.
Toti au dormit agitaţi în acea noapte. Băieţelul scâncea prin somn şi afara se auzea parcă neîncetat o bufniţă.
Dimineaţă omul o spălă cum putu cu ajutorul fetei pe soţia sa, merse până la un vecin la telefon şi chemă salvarea.

*
În acceaşi noapte departe de satul românesc cu şughiţă, pe alt continent în America într-o vilă din California cu o grădină superbă şi piscină, avea loc o petrecere. Toată lumea era în ţinută lejeră de piscină, băuturile erau la discretie, din cele mai diferite şi scumpe, şampania curgea, iar fete în costume de baie întreţineau petrecăreţii.
Pe o canapea din piele lângă piscină, gazda Rob Stepmayer statea între doua femei ce îl mangâiau lasciv şi privea la cei aflaţi în jur. ,,Cool, omule, suberb , gândea el mulţumit de petrecere, ca la romani omule, ca orgiile romane".
Petrecera începuse pe la 10 seara şi acum era în toi. Bufetul cu mâncăruri fusese ravaşit dar tot mai aveai ce sa-ti alegi. Acum si bea în draci şi bărbaţii invitaţi, toţi fără soţii începuseră să devină îndrăzneţi cu hoostes-le angajate printr-o agenţie, însă ele erau obişnuite, ştiau ce au de făcut şi pentru ce au venit. Trebuiau, însă, să-şi facă treaba cât mai bine, ştiau că trebuie să lungească momentul final.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu